Повече за Инверторните климатици

Какво е инверторен климатик?

Инверторни – за да се постигне желаната икономичност производителите са възприели плавното регулиране на мощността на компресора, като изменението е в зависимост от температурата, която трябва да достигне. Това се оказва изключително ефикасно в режим на /топло/ през зимата. Инверторите са климатични системи, при които е реализирано цифрово плавно управление и контрол на мощността на компресора, с цел постигане максимална топлинна ефективност. Климатици Инвертор

Принципни разлики между Инверторен и Неинверторен климатик



Какво могат инверторните климатици?

  • Охлаждане и отопление.Основната задача на климатика е охлаждане на въздуха. Производителите предлагат прецизно регулиране на температурата. Може да се създаде атмосфера, която е най-подходяща за вас. Вярно е, че понижаването на температурата в помещението е само до определена степен. Повечето съвременни климатици могат да охлаждат въздуха до 16-18 ° C.
  • Бързо създаване на комфортна обстановка. Веднага след като включите инверторния климатик, той автоматично ще избере оптималното ниво на мощност, необходима за охлаждане или затопляне на въздуха в стаята. Той ще постигне желаната температура за половината време в сравнение с конвенционалните модели. Всеки път, когато се върнете у дома в горещ следобед лятото или зимата в студена сутрин, вие бързо ще си определите най-комфортната температура.
  • Някои модели разполагат с йонизираща система за произвеждане на отрицателни и положителни йони, които са забележително ефективни срещу различни замърсители на въздуха и примеси, като мухъл, вируси и алергени. Тази система ви предлага най-доброто за качеството на въздуха във вашата жизнена среда.
  • Някои модели разполагат с плазма филтър, който е антибактериален, отстранява цигарените и животински миризми, а също и предотвратява разпространението на бактерии, вируси и микроорганизми.
Инверторен Климатик



Предимства на инверторния климатик

Новите инверторни климатици са по-енергийно ефективни. Енергийната ефективност (COP, EER) на климатичната инсталация - това е съотношението на охлаждане или отопление на консумираната мощност, с други думи, колкото по-висока ефективност, толкова по-добре. Тази стойност е основната характеристика на климатика. Това означава, че имате възможност да оставите по-дълго време да работи  климатика, без да се тревожите  за сметките за електроенергия. Особено икономично потребление на електроенергия са  инверторните климатици. Обикновен климатик за поддържане на зададената температура периодично се  включва и изключва - не работи постоянно. Докато  климатик с инверторен компресор работи със силата, необходима за поддържане на температура. Поради това, за поддържане на температурата на въздуха в стаята той се нуждае с  45% по-малко електроенергия, отколкото един обикновен климатик. Средна годишна икономия на електроенергия може да достигне до 70%.И какъв е извода от по-горе написаното, може да бъде само едно - да купя инверторен климатик.



Десет причини да си купим инверторен климатик:

01Точна температура;

02Бързо охлаждане или затопляне на въздуха;

03До два пъти по-дълъг живот на климатика (до 13/15 години срещу 6/8 години);

04Почти безшумна работа на вътрешно и външно тяло;

05Автоматичен рестарт;

06Функция на самостоятелна диагностика;

07Адаптиране на напрежението;

08Екологичен фреон R410A;

09Ниска консумация на енергия;

10Способност за работа при по-ниски отрицателни температури (климатици Daikin, Sharp, Mitsubishi Heavy, Toshiba, Panasonic), които работят на топлина до -15C през зимата;


публикувано на