Поддръжка на климатична техника – как и защо

Използването на климатици в нашия бит става все по-често. Много хора са избрали именно високоефективните и икономични климатици като ефективно средство да се справят със сметките за ток и надеждната климатизация на своя дом. Все пак, за да функционира един климатик правилно максимално дълго време е нужно и да му се извършва адекватна поддръжка. Така ще се осигури ефективност и дълъг живот на климатичната системата.

Друга важна причина за използването на климатици е разбира се възможността да се контролира температурата и сметката за ток. Допълнителен не малък плюс е използването на климатици, както през лятото, така и през зимата. Така си осигурявате уют и комфорт и в най-екстремни климатични ситуации.

Правилната поддръжка на климатици ще ви позволи да се възползвате от висока ефективност на вашата климатична инсталация. Под поддръжка на климатик се подразбира редовна профилактика . В домашни условия профилактиката на климатик е редовното почисване на филтрите на климатичната система и поне веднъж годишно пълна профилактика на климатизатора. Пълната профилактика включва замерване на фреона,изходящата температура и почисване със специализиран спрей. Липсата на профилактика на климатика, може да доведе до повреда на вашата климатична система и ще увеличи разходите ви за електричество. Така планираната икономия на електричество, заради която сте си монтирали климатик, няма да се осъществи.

Ние от PM GROUP BG при продажба и монтаж на климатици предлагаме на нашите клиенти възможност да си осигурят абонаментна поддръжка. Така правилната и ефективна работа на вашите климатици става наша грижа.Абонаментната подръжка е подходяща за фирми с над 10 климатика.

Ето кратък списък с неща, които всеки може да направи за оптимална работа на своите климатици:
  • При модерните инверторни климатици не е нужно да изключвате климатика. Всъщност е дори много по-добре да го оставите постоянно включен, за да не се покрие с лед външното тяло и да ви коства повишен разход на енергия . Не изключвайте климатика – така той работи по-добре и по-рядко се нуждае от поддръжка.
  • Следенето на замърсяването на филтрите на вашите климатици може да се окаже един изключително важен момент. Поддържайте ги чисти, за да се радвате на по-голяма ефективност и по-чист въздух в помещенията, където сте ги монтирали.
  • Ако все пак има нещо, което ви прави неприятно впечатление и не можете да си обясните в работата на вашите климатични системи, то най-добре е да потърсите консултация с експерт, за да оцените до колко е сериозен проблема и да предотвратите неговото задълбочаване.

публикувано на