Профилактика на климатик

НОВО!!! Предлагаме на вашето внимание два вида профилактика на климатици в зависимост от Вашите финансови възможности и нуждите на Вашия климатик.


Всички цени са без ДДС!
 

Цени за профилактика на климатик (9 или12btu)

Икономична профилактика на климатик 59 лв.
   
Демонтаж + профилактика на климатик в сервиз 210 лв.

 

 • Удължаване на тръбен път, изолации, кабели, дренаж и бандаж на лента – 40 лв. линеен метър;
 • Вкопаване на тръбен път – бетон-35/тухла - 25 лв. на линеен метър;
 • Разпробиване на допълнителен отвор – 20 лв.;
 • Полагане на кабелканали за скриване на тръбния път – 15 лв. линеен метър;
 • Удължаване на захранващ кабел – 3,50 лв. на линеен метър;
 • Удължаване на кондензен маркуч – 3,00 лв. линеен метър;
 • Монтаж на два етапа плюс 35 лв. към цената на монтажа;
 • Монтаж на кондензна вана - 110 лв.
 • Монтаж на нагревател за кондензна вана - 60 лв.
 • Зареждане с фреон 100 гр. – 20 лв.
 • Оглед на адрес - 30лв
 

Икономична профилактика на климатик

Икономична профилактика на климатик включва няколко операции:
 • Разглабяне на предния панел на климатика за пълен достъп до изпарителя /фреоновата пита /
 • Почистване фреоновата пита от грубите частици със специализирана четка.
 • Напръскване на фреоновата пита с обезмаслител и специализиран спрей предназначен за почистване на климатици.Той почиства, ароматизира, създава защитен слой, повишава ефективността на топлоотделянето и охлаждането на вътрeшното тяло. Спрея може да е с аромат на Гора или Лавандула
 • Впръскване с помпа на чиста вода, която изчиства препарата и мърсотията от изпарителя и я изкарва през дренажната тръба.
 • Изчистване на кондензната вана.
 • Измиване на разкаченият панел преди неговото сглобяване.
 • Почистване на фреоновата пита на външното тяло.
 • Замерване на налягането на фреона.
 • Замерване на входящата и изходящата температура на вътрешното тяло.


Стандартна профилактика на климатик

 • Включва всички изброени операции в икономична профилактика на климатик
 • Допълване на системата с фреон при необходимост

За допълване на климатичната система се приема количество фреон до 200 гр. При неободимост от пълнене с по-голямо количество фреон се доплаща в зависимост от типа, който се използва и необходимия грамаж: Фреон тип R407C -100гр. - 20лв. Фреон тип R410A -100гр. - 20лв.

Климатикът е електроуред, който за да работи ефективно и безаварийно и за да има дълъг живот се нуждае от периодично техническо обслужване. Извършването на регулярна профилактика на климатика намалява вероятността от сериозни повреди и скъпоструващи ремонти. За оптимална работа на климатика често да се мият външните филтри на вътрешното тяло. Това е необходимо, за да не се намалява топлообмена на климатика, както и неговата ефективност. При недостатъчно количество фреон може да се повреди компресора на вашия климатик. Компресорът е сърцето на вашия климатик и не подлежи на ремонт, а смяната на компресор достига 60-65% от цената на климатика. PmGroup извършва профилактични прегледи, поддръжки и ремонт на гаранционни и извънгаранционни климатизатори, както и абонаментна поддръжка. Препоръчителния период за профилактика на климатик е поне 1 път годишно.
 

Демонтаж + профилактика на климатик в сервиз

 • Разглобяване на вътрешното тяло на климатика на части
 • Почистване - торбина, пастмаси, топлообменник, щори, филтри и електроника
 

В профилактиката на климатик се включват следните операции:

 • Почистване и дезинфекциране на топлообменника на вътрешното тяло, както и неговите въздушни филтри.
 • Проверка на налягането на фреона при режим - охлаждане и режим затопляне /при необходимост допълване на системата/.
 • Измерване на температурата на изходящия въздух от климатизатора, както и на входящия постъпващ в климатизатора.
При абонаментни поддръжки на климатици или по-големи количества - цена по договаряне. Едно нещо удължава значително живота на климатиците и това е тяхната профилактика. Добре и навременно провежданата профилактика на климатици може да ви спести доста нерви и пари по последващ ремонт на климатика и да гарантира неговата безпроблемна и високоефективна работа в услуга на вас и вашето семейство. Профилактиката на климатици включва най-различни дейности, които имат за цел да предотвратят ускорената амортизация и някои от тях могат да бъдат извършвани от всеки, докато за друга част е по-добре да потърсите услугите на специализирана в тази област фирма. Идеята на извършването на редовна профилактика на климатици е и подобряване и поддържане на тяхната ефективност, защото след около 6 месеца след монтажа резонно настъпва влошаване на работата на климатика следствие натрупване на прах и е добре да се вземат нужните мерки за неговото отстраняване. Затруднената работа на вашия климатик при нужда от профилактика и натрупване на прах пък от своя страна може да доведе и до повишен разход на електричество, което все пак намалява нивата на рентабилност на системата, а това е често сериозен мотив при избора на климатици за осигуряване на приятен микроклимат в нашия дом. Сред дейностите, които фирмите предлагат при профилактика на климатици са такива, с каквито обикновения потребител трудно би успял да се справи сам. Така например разглобяването на климатика и старателното почистване на вътрешното и външното тяло и използването на специални препарати са неща, които значително могат да подобрят работата му. Част от профилактиката на един климатик може да бъде и измерването на входящия и изходящия поток въздух и по-конкретно неговата температура, което да покаже дали има скрити нередности. Често като част от услугите по профилактика на климатици, фирмите предлагат и допълване с хладилен агент в случаите, когато това се налага, за да се намали прегряването на компресора на климатика. Не подценявайте профилактиката на вашия климатик, защото тя може да се окаже ключова за неговото безпроблемно функциониране.
 

Ето и за какво се говори във видеото "профилактика на климатици"

Здравейте ние сме от фирма ПМ ГРУП БГ. Ще ви представим това кратко видео, как се извършва профилактика и поддръжка на климатична система за битови климатици. Първа стъпка при профилактиката е повдигането на предния панел на горе и се оставя така, след което леко се повдигат на горе филтрите и се издърпват след с движение на долу. Тези филтри е желателно да се чистат на две седмици веднъж, на течаща хладка вода. Сваля горния капак разглобява се корубата за да има по хубав достъп за почистване ето на този изпарител. След което взимаме обезмаслител, за да напръскаме изпарителя. След като сме напръскали питата с обезмаслител взимаме чиста вода и отмиваме обезмаслителя с мърсотията, изплозваме хладката вода и тази пръскалка. След като сме изчистили предварително предния панел го сглобяваме обратно.Следва цялостното почистване на климатика. Третираме питата с антибактериален спрей който убива всякакъв вид микроби и създава защитен слой. Връщаме вече измитите филтри на тяхното място, връщаме капака и с това сме приключили профилактиката на вътрешното тяло. Остава замерване на външното тяло,почистване и замерване на входящата и изходящата температура на климатика. В момента показваме входящата температура като разликата между входящата и изходящата температура трябва да е около 25 градуса. В момента изходящата е 48 градуса,и се покачва постепенно, така може да стигне до 50, 51 и 52 градуса изходяща температура. В момента ще извършим профилактика на външното тяло която се състои от измерване на фреона в режим охлаждане и почистване на топлообменника.В момента си е в нормите, налягането е 7.5-8 което е нормално в режим на охлаждане в зависимост от вътрешната и външната температура. Докато замерваме налягнето, можем да почистим топлообменника .В общи линии в това се състои профилактиката, която е важна за добрата работа на климатика.