Функции на климатици MIDEA

Климатици Midea


Здраве

Климатици Midea Филтър Сребърни Йони

Филтър Сребърни Йони

Сребърните йони, освобождавани от нано-среброто вградено във филтъра, убиват бактериите или ги намаляват ефективно и продължително чрез разрушаване на вътрешната им структура и абсорбиране на елементите им в клетките.

 

Климатици Midea Био филтър

Био филтър

Био филтъра на климатици Midea се състои от биологичен ензим и Еко филтър. Еко филтъра захваща много малки прахови частици летящи във въздуха и неутрализира бактериите, гъбичките и микробите. Биологичния ензим убива бактериите чрез разграждане на тяхната клетъчна стена като също така премахва опасността от повторно замърсяване.

 

Климатици Midea Витамин С филтър

Витамин С филтър

Витамин С филтъра изпълва въздуха с Витамин С, който прави кожата по-мека и намалява стреса. Живота на този филтър е около 2 години.

 

Климатици Midea Филтър с Активен въглен

Филтър с Активен въглен

Филтъра е направен от слой Активен Въглен и слой от Електростатични Нишки. Активния Въглен елиминира някои видове миризми като амоняк и дезактивира вредните химически газове като формалдехид. Чрез формиране на положителен електрод на повърхността на филтъра, слоя от Електростатични Нишки улавя малки прахови частици, пушек и власинки от домашни животни за предпазване от алергична реакция.


 

Климатици Midea Плазмен прахоуловител

Плазмен прахоуловител

Плазмения прахоуловител генерира високоволтово електростатично поле. Въздуха, минаващ през тази зона се превръща в плазма и 95% от праха, пушека и поленовите частици са привлечени от електростатичния филтър.


 

Климатици Midea Йонизатор

Йонизатор

Анионите, които могат да бъдат намерени в гората или край водопад, стимулират кръвоносната система в човешкото тяло, подобряват функциите на белите дробове и ефективно предпазват от заболявания на дихателните пътища като астма и пневмония.

 

Климатици Midea Самопочистване



Самопочистване

Когато се активира тази функция, първоначално вътрешното тяло работи в режим Охлаждане при ниска скорост на вентилатора. През това време кондензиралата вода ще изкара част от натрупания прах но ламелите на изпарителя навън. След това уреда минава в режим Отопления при ниска скорост на вентилатора като по този начин изсушава вътрешността на вътрешното тяло. Накрая уреда превключва в режим "само вентилатор" и издухва влажния въздух. Целия процес изчиства вътрешното тяло и предпазва от развитие на бактерии.

 



Комфорт

Климатици Midea Отопление на 8?C

Отопление на 8?C

В режим отопление зададената температура на климатика може да бъде ниска до 8?С, което запазва температурата от 8?С на помещението през зимата.

 

Климатици Midea Допълнително РТС отопление

Допълнително РТС отопление

С вградено РТС устройство режима на отопление е по-мощен дори в област с екстремен студ.

 

Климатици Midea Анти-студен въздух (за моделите с термопомпа)

Анти-студен въздух (за моделите с термопомпа)

Когато стартира в режим отопление скоростта на вентилатора се регулира автоматично от най-ниско до зададеното ниво според покачването на температурата в изпарителя. Тази функция предотвратява духане на студен въздух в началото, което избягва дискомфорт у потребителя.

 

Климатици Midea Система за въздушен поток с нисък шум

Система за въздушен поток с нисък шум

Без да намалява обема на въздушния поток и изходящия капацитет, вентилатора с голям диаметър и кръстосан поток може да намали шума на вътрешното тяло чрез намаляване на скоростта си.

 

Климатици Midea Турбо режим

Турбо режим

С тази функция климатика ще усили максимално изходящия си капацитет на отопление или охлаждане за да стопли или охлади помещението бързо и да достигне до желаната температура за по-кратко време.

 

Климатици Midea Широк ъгъл на въздушния поток

Широк ъгъл на въздушния поток

Дизайна на широките отвори за въздуха съчетани с голям обхват на люлеене спомага за разпределението на топлия или студен въздух до всеки ъгъл на помещението.

 

Климатици Midea Температурна компенсация

Температурна компенсация

Заради различната височина на монтажа на вътрешното тяло винаги има разлика в температурата, отчитана от него и тази на пода на помещението. Чрез смяна на джъмперната комбинация на вътрешната PCB е възможно тази разлика да се компенсира. Това може да бъде направено от екипа, инсталиращ климатика.

 

Климатици Midea Независимо обезвлажняване

Независимо обезвлажняване

Индивидуалния режим на обезвлажняване премахва излишната влага в помещението ефективно, но без да намалява температурата толкова забележимо както в режим охлаждане.

 

Климатици Midea Функция Следвай ме

Функция "Следвай ме"

С тази функция се активира вградения температурен сензор в дистанционното управление, който заменя температурния сензор на вътрешното тяло. Климатика ще контролира температурата в помещението на база температурата в областта на дистанционното управление все едно климатика следва потребителя.

 

Климатици Midea Двупосочно въздушно крило

Двупосочно въздушно крило

Тъй като плътността на топлия и студен въздух е различна в режим охлаждане вътрешното тяло духа хоризонтално, докато в режим отопление вертикално. Тази технология прави температурата в помещението по постоянна и приятна по време на работа.

 

Климатици Midea LCD дисплей

LCD дисплей

Контролния панел на вътрешното тяло притежава LCD дисплей.

 

Климатици Midea Автоматична смяна на режима

Автоматична смяна на режима

Благодарение на тази функция климатика променя режима си на работа и изходящия си капацитет автоматично в зависимост от разликата между зададената и стайната температура.

 




Надеждност

Климатици Midea РТС Нагряваща зона

РТС Нагряваща зона

С РТС нагряваща зона вградена в основата на външното тяло се избягва натрупването на дъждовна вода, сняг или конденз.

 

Климатици Midea Охлаждане при ниска външна температура

Охлаждане при ниска външна температура

Климатик снабден със специален Кит за работа при ниска температура може да функционира нормално в режим охлаждане при външна температура до -15?C

 

Климатици Midea Функция самодиагностика

Функция самодиагностика

Наблюдавайки за проблеми в работата или повреди в частите, микрокомпютъра на климатика ще изключи автоматично системата и ще я предпази. Междувременно кода на грешката ще се появи на дисплея на вътрешното тяло.

 

Климатици Midea Оборудване за мек старт

Оборудване за мек старт

С това оборудване климатиците с голям капацитет, специално монофазните модели ще ограничат стартовия си ток и ще намалят значително натоварването на захранващата мрежа.

 

Климатици Midea Предпазен капак на клапана

Предпазен капак на клапана

Капака предпазва вентилите от удар при транспортиране. Допълнително предпазва от кондензната вода по вентила.

 

Климатици Midea Двускоростен мотор на вентилатора на външното тяло

Двускоростен мотор на вентилатора на външното тяло

С двускоростния мотор на вентилатора на външното тяло температурите, при които работи външното тяло, са в по-широки граници в режимите охлаждане и отопление.

 




Икономия на енергия

Климатици Midea Трапецовиден профил на вътрешната стена на медните тръби

Трапецовиден профил на вътрешната стена на медните тръби

Сравнено с традиционните медни тръби този профил позволява по-голямо количество хладилен агент да преминава, подобрява ефективността на топлообмена и намалява консумацията на енергия запазвайки същото ниво на изходящ капацитет.

 

Климатици Midea Многократно извит изпарител

Многократно извит изпарител

В компактното място на вътрешното тяло многократно извития изпарител помага за увеличаване на площта на топлообмена за по-добра ефективност.

 

Климатици Midea Хидрофилни алуминиеви ребра

Хидрофилни алуминиеви ребра

Във вътрешното тяло топлобменник използващ Хидрофилни алуминиева ребра подобрява ефективността на охлаждане като позволява кондензната вода да минава по-лесно между ребрата. Във външното тяло този вид ребра подобряват ефективността на отопление като ускоряват процеса по размразяване.

 

Климатици Midea Режим сън

Режим сън

Тази функция позволява на климатика автоматично да увеличи (в режим охлаждане) или да намали (в режим отопление) температура с 1?C на час за първите 2 часа след която да я запази постоянна през следващите 5 часа след което да се изключи. Тази характеристика запазва енергийната ефективност и комфорта по врене на работа през нощта.

 




Удобство

Климатици Midea Почистващ се панел

Почистващ се панел

Предния панел на вътрешното тяло може лесно да се откача за лесно периодично почистване.

 

Климатици Midea Лесно и удобно окабеляване

Лесно и удобно окабеляване

Терминалния блок прави кабелната връзка между вътрешното и външното тела по лесна и удобна.

 

Климатици Midea Два варианта за свързване на тръбния път

Два варианта за свързване на тръбния път

Възможни за закачане на свързващите тръби в левия и дренажа в десния край (и обратно) на вътрешното тяло за разделяне на пътя им.

 

Климатици Midea Бърз конектор

Бърз конектор

За този тип климатик инсталацията е доста лесна и не толкова скъпа.

 

Климатици Midea Жичен контролер

Жичен контролер

В сравнение с инфрачервеното дистанционно управление жичния контролер може да се фиксира на стената за да се избегне негово загубване. Обикновено това се използва в търговски зони и прави контрола на климатика по-удобен.

 

Климатици Midea Автоматичен рестарт

Автоматичен рестарт

Ако климатика спре работа инцидентно заради прекъсване на електрическото захранване той ще се рестартира с предишните си настройки автоматично при възстановяване на захранването.

 





Специални опции

Климатици Midea Гъвкав инсталационен кит

Гъвкав инсталационен кит

 

 

Климатици Midea Автоматично завъртане на въздуха

Автоматично завъртане на въздуха

 

 

Климатици Midea Моден дизайн

Моден дизайн

 

 

Климатици Midea Подгряващ пояс (на външното тяло)

Подгряващ пояс (на външното тяло)

 

 

Климатици Midea 3М АГ филтър

3М HAF филтър

Филтъра събира частици с големина до 0.1 микрон. Когато е оборудван с йонизатор ефективността може да бъде значително подобрена. Филтъра се самопредпазва от развиване на плесени.

 

Климатици Midea Позлатени ламели

Позлатени ламели

 

 

Климатици Midea LED дисплей

LED дисплей

 

 

Климатици Midea VLED дисплей

VLED дисплей

 

 

Климатици Midea Йонизатор +

Йонизатор +

"Йонизатор +" е устройство, което йонизира въздуха чрез положителни и отрицателни високоволтови електроди едновременно. Когато положителните и отрицателни йони се неутрализират се отделя огромно количество енергия, която стерилизира преминаващия въздух и променя структурата на близките бактерии. Освен това остатъчните отрицателни йони не само елиминират миризмите, праха, пушека и поленовите частици във въздуха, но и доставят свежо и здравословно усещане на потребителите все едно стоят в гора или приближават водопад.


публикувано на