Климатична техника Toshiba – японското качество

Една от най-популярните марки за битова техника в цял свят се казва Toshiba. Освен един куп други неща за нашето ежедневие, японската компания е известна и със своите климатични системи Toshiba, които са много разпространени на българския пазар. Японската Toshiba, подобно на много други компании от страната на изгряващото Слънце се слави с висококачествени решения и грижа за клиентите.

Самата компания започва съществуването си през далечната 1939 година при сливането на две основани още през 19 век фирми в едно – Tokyo Shibaura Electric K.K. Днешното си име фирмата получава доста по-късно – 1978 година, когато компанията е прекръстена на Toshiba Corporation. За своето на практика над вековно съществуване (една от двете компании, които поставят началото на Toshiba е основана през 1875 година) японската корпорация е съумяла да придобие огромен брой предприятие и да покрие с продуктите си огромна част от потребностите на хората в цял свят.


Сред постиженията на Toshiba в областта на производството и разработката на климатични системи се нарежда и първата в света сплит система, която компанията въвежда през 1961 година. Тази система позволява разработката на по-ефективни решения и днес е масово използвана и в България. Малко по-късно се въвежда и първият японски роторен компресор в климатиците, които компанията произвежда.


Когато говорим за климатични инсталации Toshiba, то не можем да отречем съществения принос на фирмата в областта на климатичните решения, благодарение на които днес климатиците са един усъвършенстван битов електроуред. В интерес на истината именно климатичните инсталации Toshiba за първи път използват инверторната технология, която спомага за икономичността на днешните климатични системи. Това става факт, след като през 1980 година японците интегрират инверторен компресор в своите климатици.


Ако има нещо, което важи за всяка стока от дадена държава, то това е качеството на японските системи. Toshiba e една от основните причини точно по този начин да бъдат възприемани на практика всички продукти, които се изнасят от Япония. От друга страна пък и самите климатични системи Toshiba са силно предпочитани точно поради перфектното име на компанията от далечната азиатска държава.


публикувано на