Климатични системи – конвенционални или инверторни

На пазара на климатици днес съществуват множество разделения и вариации на този тип климатични решения. Една от най-честата диференциация е тази между конвенционални и инверторни климатици. И едните и другите имат своите предимства, което допълнително усложнява нашия избор, като ни изправя пред сложни предизвикателства и решения, които да вземем, за да гарантираме приятната домашна атмосфера.

В тази публикация ще обърнем внимание на нещата, които допринасят за това да определяме инверторните климатици като далеч по-добър избор за нас и нашето семейство, говорейки за микро климатизация на нашия дом:
  • Инверторните климатици са далеч по-икономични, благодарение на своя компресор, който допринася за ефективното натоварване и не включва, за да работи само на пълни обороти, адаптира степента си на натоварване в зависимост от външните условия и целите, зададени му от потребителя.
  • Инверторните климатици са създадени с доста по-качествени материали и имат по-голяма дължина на своя живот в служба на нашето семейство. По-добрата електроника и ергономичния дизайн са все неща, които си струва да споменем.
  • Понижени нива на шум – инверторите са символ на безшумна работа при работа на един климатик. При тях проектантите са целели да не нарушават по никакъв начин спокойствието и домашния уют на ползвателите им.
  • Значително по-дългия живот на инверторните климатици е обоснован и от плавната работа на техния компресор, който стой на standby и се включва само когато е нужен.
  • Ергономичния и модерен дизайн на тези климатици отговаря на интериорните виждания на всеки с вкус към обзавеждането.
Има още редица неща, които обуславят предимствата на инверторите, но нека все пак да обърнем малко внимание и на конвенционалните климатици. Всъщност, ако трябва да бъдем честни ще кажем, че те все още имат своя дял от пазара, макар силно редуциран. Това се дължи на нещо, което често се оказва най-силния фактор у нас, а именно тяхната ниска цена.

публикувано на