Видове филтри при климатиците

Всеки климатик има филтър за почистване на прах и по едри частици намиращи се във  въздуха. Зависимост от модела на климатикът има допълнителни филтри за фино почистване на въздуха. Филтрите на климатикът трябва да се почистват редовно за да имаме желания ефект чист въздух, който да ни поддържа здравословен живот. Също така чистите филтри не натоварват климатикът допълнително и разходът на електроенергия е по-малък. Ефективността на филтъра е даден като процент от събраните частици във въздуха, колкото повече капани за частици толкова по-ефективен е климатикът.


Филтър за прах

Премахва прах и по-едри частици от въздуха, осигурява постоянен достъп на чист въздух. Филтъра може лесно да се почиства с прахосмукачка или под течаща топла вода с температура не по-висока от 40 градуса.


Алергенен филтър

Алергенния филтър улавя малките частици, прах и цветен прашец с размер до 0.01 микрона и предотвратява разпространението на бактерии, вируси и плесени като ги убива.


Фотокаталитичен филтър

Този филтър е антибактериален и дезодориращ, отстранява цигарените и животински миризми, а също и предотвратява разпространението на бактерии, вируси и микроорганизми, съдържащи се във въздуха. Хубавото на този филтър е, че се мие и се остава за няколко часа на слънце да изсъхне и се връща неговата ефективност на 100%


Дезодориращ филтър

Филтъра дезодорира чрез мощно разлагане и абсорбиране на миризмите. Той може да се използва  приблизително три години, ако се мие с вода за възстановяване на неговото действие.


Плазмен филтър

Това е електрическа система, работеща с високо напрежение, унищожаващ всякакви попаднали във вътрешността на климатика бактерии.Този филтър е антибактериален, отстранява цигарените и животински миризми, а също и предотвратява разпространението на бактерии, вируси и микроорганизми, съдържащи се във въздуха. Хубавото на този филтър е, че не се  чисти и на практика е вечен не възпрепятства циркулацията на въздуха. Той действа на електростатичен принцип и убива всички бактерии и миризми, който минават през климатикът. За сега е считан за най-добрия на пазара.

публикувано на