Климатична техника LG – марка с име

Климатичните системи LG са сред лидерите в световен мащаб, когато говорим за климатизация. Историята на LG започва през 1959 година със създаването на корейската компания GoldStar (Златна звезда). През 1995 година GoldStar се слива с друга изключително популярна със своите продукти в областта на битовата химия компания наречена Lucky. Така името на компанията става Lucky GoldStar (Щастлива златна звезда), което след ребрандинга се съкращава на по-удобното LG.

Общия годишен оборот на LG надхвърля 80 милиарда долара, а продуктите на LG включват редица отрасли в областта на електрониката, нефтодобивът и химията. Едно от най-силните подразделения на LG е именно това, занимаващо се с предлагането на климатици с марката на фирмата.

Според статистиката в последните години за продажбата на климатична техника LG, то делът на компанията в световното производство на климатични системи е умопомрачителните 17% т.е. почти всеки шести продаден климатик в света е LG. Всяка година корейската компания реализира продажби на над 10 милиона климатични инсталации, което говори за изключително далновидна техническа, социална и маркетингова дейност.

Според самите LG, техните климатични системи постигат своя сериозен успех основно благодарение на това, че те подобно на други корейски компании като Samsung например се стремят да интегрират в своите продукти последните технологични нововъведения, които да задоволят потребителските нужди, без значение къде по света се монтират техните климатици.

Не са оставени на заден план и други аспекти при производството на климатична техника като екологичност, икономичност, ефективност и модерен дизайн. Наистина едно от най-големите предимства чисто в естетическо отношение, когато говорим за климатици LG е техният вдъхновяващ дизайн, това важи и с пълна сила, когато говорим за една от най-популярните серии климатични системи на компанията, наречена Art Cool.

Модерните климатични сталации LG разполагат и с редица системи, които осигуряват прекрасен въздух в помещенията, където са монтирани. Благодарение на своите пречиствателни системи те улавят прашинки, бактерии и въобще всякакви алергени, които могат да се отразят неблагоприятно на нашето и семейно здраве.

публикувано на